kaapeli.fi internet

Etusivu Kaapelisolmu suosittelee Webmail Osuuskunta FAQ
Tilauslomake/jäsenilmoitus Ohje Hinnasto På svenska In English  
     

Pikahaku - genväg - find


Kaapelisolmun palvelut
Katso tietoja osuuskunnan
internetpalveluista
.

Kabelknuten
Information om andelslagets
internettjänster
.

Knot in the Cable
Please find info on the internet
services and prices
.

kaapeli.fi - internet Informaatio-osuuskunta Katto-Meny
Tallberginkatu 1.B.39
00180 HELSINKI

Y-tunnus: 0957831-9

Käyntiosoite
Kaapelitehtaalla:
Tallberginkatu 3
Katso kartta.
neuvonta @ kaapeli.fi
puh: (09) 7515 4150
int: +358 9 7515 4150IMP - sähköposti

IMP-sähköpostia pääset käyttämään web-selaimellasi osoitteessa https://imp.kaapeli.fi

Sisäänkirjautumissivulla käytetään suojattua tiedonsiirtotapaa. Siksi selaimesi saattaa kysyä, hyväksytkö varmisteen eli sertifikaatin. Paina OK näihin kysymyksiin eli hyväksy varmenne niin pääset eteenpäin.

IMP-sähköpostiohjelman avulla käyttäjä voi lukea, lähettää ja arkistoida postejaan web-selaimen avulla. Käyttäjä tavoittaa oman sähköpostinsa mistä tahansa koneesta tai työasemasta, jossa on toimiva (ja suht. uusi) verkkosivujen selain (tavallisia WWW-selaimia ovat esim. Mozilla, Netscape, MS Internet Explorer ja Opera).

IMP on käytännöllinen esim. silloin, jos haluaa lukea meilinsä kirjastossa tai ulkomaanmatkoilla tai muuten muulla, kuin omalla työasemalla.

IMP sisältää itsessään paljon ohjeita. Ellet löydä niistä apua, lähetä kysymyksesi -> neuvonta@kaapeli.fi. Lisäämme vinkkejä ja lisäohjeita käyttäjien esittämien kysymysten perusteella.

IMP:iä voi käyttää rinnan POP3-protokollaa käyttävän postiohjelman (esim. Oulook tai Eudora) kanssa. POP3-ohjelma poistaa tavallisesti viestit palvelimelta haettuaan ne omalle työasemallesi.

IMP:iä käyttäessäsi, yritä pitää saapuneiden viestien kansiota (INBOX) mahdollisimman pienenä! Viestit jäävät palvelimelle, ellet itse poista niitä.

Voit tehdä IMP:iin omia kansioita sinulle saapuneille viesteille. Kansioihin siirtämäsi tai ohjaamasi viestit säilytetään palvelimella. Tämän mahdollistaa ns. IMAP-protokolla.

POP3-protokollaa käytettäessä postiohjelmat (Outlook Express, Eudora ym.) tavallisesti tuovat saapuneen postin käyttäjän omalle työasemalle, jonka jälkeen viestit tuhotaan palvelimelta. IMP sen sijaan säilyttää viestit palvelimella ellei käyttäjä itse tuhoa niitä. Käyttäjän IMP:iin luomat sähköpostikansiot ja niissä olevat viestit jäävät niinikään palvelimelle.

Ohjelma on käytettävissä monella eri kielellä. Käyttäjä voi valita kielen sisäänkirjoittautuessaan.

IMP on käytössä mm. useissa yliopistoissa. Ohjelman ovat kirjoittaneet Horde-projektiin osallistuvat hakkerit - tietokoneohjelmien tekijät -, jotka toimivat ympäri maailmaa. Ohjelma on vapaa (samassa merkityksessä kuin tieteellinen tieto on vapaata) ja lähdekoodiltaan avoin.

Lisätietoja IMP:istä, kts www.horde.org ja www.horde.org/imp


neuvonta@kaapeli.fi

 

© Kaapelisolmu - Kabelknuten